Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα φυτό που όλοι γνωρίζουμε και που συναντάμε σε όλη την Ελλάδα. Είναι ένα ποώδες μονοετές (ζει για ένα χρόνο) φυτό, που ευδοκιμεί σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, πεδιάδες και παραθαλάσσιες τοποθεσίες.

Αν και δεν διαθέτει εντυπωσιακή εμφάνιση, περιέχει δεκάδες ωφέλιμα συστατικά και μέταλλα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως γλυκοσίνες, φλαβόνες, τανίνες, σαλικυλικό οξύ, χαλκό, κάλιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνες C, B1, αλλά και πτητικά έλαια που ονομάζονται αζουλένια.

Ήδη από την αρχαιότητα το χρησιμοποιείτο για θεραπευτικούς σκοπούς. Σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει την ευεργετική δράση του χαμομηλιού σε διάφορους τομείς της υγείας και της ομορφιάς.

Ιδιότητες

Χρησιμοποιείται σε εκζέματα, ερεθισμούς, αλλά και την αντιμετώπιση μολύνσεων με πλύσεις, κομπρέσες στα μάτια για την ίαση από επιπεφυκίτιδα, κριθαράκι, αλλά και στο στόμα ή τον κόλπο με πλύσεις καθώς και ξέπλυμα των μωρών για την αποφυγή ερεθισμών στο δέρμα και σε σημεία που συγκαίεται.

Πλεονεκτήματα για τα μαλλιά

Επίσης επειδή είναι καταπραϋντικό, επουλωτικό, και αντιαλλεργικό το χρησιμοποιούμε σε σαμπουάν και κρέμες ώστε να προστατέψουμε το τριχωτό  της κεφαλής αλλά και να προσφέρουμε μερική πρόληψη από μολύνσεις. Ακόμα με το εκχύλισμα του δίνουμε φυσική ενυδάτωση στην τρίχα, η οποία γίνετε 100 % αποδεχτή.

Σε ποιά προϊόντα χρησιμοποιείται

Ερωταπαντήσεις

  • Πως επιλέγω μάρκα σαμπουάν;

    Ένα μεγάλο ποσοστό καταναλωτών επιλέγει το σαμπουάν που χρησιμοποιεί με βάση την αναγνωρισιμότητα της μάρκας, αλλά και την συσκευασία. Ωστόσο για να επιλέξουμε σωστά πρέπει να ελέγχουμε αν η εταιρία χρησιμοποιεί στα προϊόντα της επιβλαβείς ουσίες (όπως peg-parabens-σιλικόνες) ή και αν περιέχουν φυτικά ή βιολογικά συστατικά.

επιστροφή

Ανακάλυψε το styling που θέλεις

Τι τύπο μαλλιών έχω;

Κομμωτήρια

Ο Αλέξανδρος Βολονάκης

απαντά στις ερωτήσεις σας