Ερωταπαντήσεις

Συγκενρώσαμε και απαντήσαμε σε όλα τα ερωτήματα που συναντάμε αναφορικά με την υγεία, την καθαριότητα και την περιποίηση των μαλλιών.

Αν παρ' ελπίδα έχετε ένα νέο ερώτημα, συμπληρώστε την φόρμα που ακολουθεί και εμείς με ευχαρίστηση και γνώση θα απαντήσουμε. 

Λούσιμο

 • Πόσα χέρια πρέπει να κάνω τα μαλλιά μου;

  Όλα τα καλά σαμπουάν με σωστό p.h 5.5 και καλές πρώτες ύλες έχουν προδιαγραφές για χρήση μέχρι δύο χέρια καθημερινά.
 • Πόσο σαμπουάν πρέπει να χρησιμοποιώ σε κάθε λούσιμο;

  Η χρήση σαμπουάν σε κάθε λούσιμο είναι ανάλογη του μήκους των μαλλιών. Συνήθως είναι μια ποσότητα για κάθε φορά χρήσης στο μέγεθος ενός μέτριου καρυδιού 5 ως 6 γραμμάρια για μαλλιά με μέτριο μήκος περίπου 15 - 20 πόντους.

 • Όταν έχω πιτυρίδα ή ξηροδερμία πρέπει να χρησιμοποιώ ειδικό σαμπουάν ;

  Όπως γνωρίζουμε, η πιτυρίδα είναι οι μικρές νιφάδες νεκρών κυττάρων, οι οποίες δημιουργούνται συνήθως από τον μύκητα Malassezia σε συνδυασμό με την λιπαρότητα. Πρέπει λοιπόν οπωσδήποτε να χρησιμοποιούμε ειδικά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, τα οποία περιέχουν δραστικές ουσίες που που σκοτώνουν τον μύκητα.

  Η ξηροδερμία μπορεί να είναι αποτέλεσμα άγχους, αφυδάτωσης, χρήσης προϊόντων χαμηλής ποιότητας ή του μη σωστού ξεβγάλματος που αφήνει υπολείμματα σαπουνιού στο τριχωτό της κεφαλής.

  Η αντιμετώπισή της γίνεται με ειδικά σαμπουάν τα οποία περιέχουν ενυδατικά συστατικά για το δέρμα, αλλά και δραστικές ουσίες με κερατολυτική και αντιβακτηριδιακή δράση που προσφέρουν καθαρισμό και απολέπιση στην επιδερμίδα και τα μαλλιά.

 • Πως επιλέγω μάρκα σαμπουάν;

  Ένα μεγάλο ποσοστό καταναλωτών επιλέγει το σαμπουάν που χρησιμοποιεί με βάση την αναγνωρισιμότητα της μάρκας, αλλά και την συσκευασία. Ωστόσο για να επιλέξουμε σωστά πρέπει να ελέγχουμε αν η εταιρία χρησιμοποιεί στα προϊόντα της επιβλαβείς ουσίες (όπως peg-parabens-σιλικόνες) ή και αν περιέχουν φυτικά ή βιολογικά συστατικά.

 • Είναι αλήθεια ότι καταστρέφω τα μαλλιά μου όταν τα λούζω δύο φορές την ημέρα;

  Στην πραγματικότητα οι προδιαγραφές για το λούσιμο σε όλα τα καλά σαμπουάν, είναι μέχρι μια φορά την ημέρα. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουμε αφυδάτωση στο τριχωτό της κεφαλής και στην τρίχα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην πρόωρη γήρανση (τριχόπτωση) των μαλλιών.

 • Ποιο είναι το καλύτερο σαμπουάν;

  Το καλύτερο σαμπουάν είναι αυτό που έχει ουδέτερο p.h 5,5, φυτικά εκχυλίσματα και δεν περιέχει επιβλαβείς ουσίες. Επιπλέον πρέπει να είναι συμβατό με τον τύπο των μαλλιών μας.

 • Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται ειδικό σαμπουάν;

  Κάθε τύπος μαλλιών έχει τις δικές του ανάγκες, οπότε πρέπει να χρησιμοποιούμε το κατάλληλο σαμπουάν. Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται σαμπουάν το οποίο προσφέρει ενυδάτωση στην τρίχα, ενώ παράλληλα περιέχει αντηλιακά φίλτρα σε συνδυασμό με βιταμίνη Ε, που προστατεύουν το χρώμα από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και τη φυσική φθορά των μαλλιών.

 • Πρέπει να χρησιμοποιώ σε κάθε λούσιμο την μαλακτική κρέμα;

  Η μαλακτική κρέμα πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα μετά το λούσιμο σε μαλλιά που μπερδεύουν, σε μαλλιά άγρια, αφυδατωμένα, ταλαιπωρημένα ή βαμμένα, ώστε να προστατεύονται από την ξηρότητα και το σπάσιμο.

 • Είναι καλύτερο να λούζω τα μαλλιά μου με πράσινο σαπούνι ή με σαμπουάν και ποια η διαφορά;

  Είναι αλήθεια πως το γνήσιο πράσινο σαπούνι είναι ένα φυσικό προϊόν, συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό και γι' αυτό υποαλλεργικό. Όμως το πράσινο σαπούνι έχει υψηλό p.h. (περίπου 10) και είναι αλκαλικό, ενώ το δέρμα και τα μαλλιά μας έχουν p.h. 5,5, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και ερεθισμούς στην τρίχα και το δέρμα διότι διαταράσσει τα φυσικά επίπεδα του p.h. τους.

  Επίσης το πράσινο σαπούνι περιέχει καυστική ποτάσα και δεσμεύει τα άλατα μαγνησίου, ασβεστίου κ.α., με αποτέλεσμα να αφήνει κατάλοιπα στα μαλλιά και το δέρμα μας.

  Είναι λοιπόν καλύτερο να επιλέγουμε σαμπουάν με ουδέτερο p.h., τα οποία περιέχουν φυτικά εκχυλίσματα, με ενυδατικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία, που ενδυναμώνουν και θρέφουν τα μαλλιά και το δέρμα.

 • Χρειάζεται ειδικό σαμπουάν για τον κάθε τύπο μαλλιών;

  Κάθε τύπος μαλλιών έχει διαφορετικές ανάγκες. Έτσι, τα λιπαρά μαλλιά χρειάζονται σαμπουάν που περιέχουν στοιχεία, τα οποία απορροφούν τη λιπαρότητα και καθυστερούν την επανεμφάνισή της. Σε αντίθεση με τα λιπαρά, τα ξηρά μαλλιά έχουν ανάγκη από σαμπουάν που προσφέρουν ενυδάτωση σε όλο το μήκος της τρίχας και το δέρμα.

  Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται σαμπουάν που περιέχουν αντηλιακά φίλτρα, βιταμίνες και ενυδατικά στοιχεία, τα οποία προστατεύουν το χρώμα και τη λάμψη τους, ενώ παράλληλα μειώνουν τη φθορά της τρίχας από τις βαφές.

  Στα μαλλιά με πιτυρίδα ή ξηροδερμία, πρέπει να χρησιμοποιούμε σαμπουάν τα οποία περιέχουν δραστικά συστατικά που προσφέρουν απολέπιση και βαθύ καθαρισμό στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ αποτρέπουν την δημιουργία των βακτηρίων και των μυκήτων που επιδεινώνουν τις παθήσεις αυτές.

  Κάθε σαμπουάν λοιπόν, είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει την κατάλληλη φροντίδα ή και θεραπεία στον κάθε τύπο μαλλιών.

 • Τι διαφορά έχουν τα φυτικά σαμπουάν από τα χημικά;

  Τα χημικά σαμπουάν καθαρίζουν τα μαλλιά, χωρίς να προσφέρουν κάτι παραπάνω, ενώ μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και αλλεργίες λόγω των χημικών συστατικών τους. Αντιθέτως τα φυτικά σαμπουάν περιέχουν φυσικά φυτικά εκχυλίσματα, τα οποία είναι συμβατά με τον οργανισμό μας και τα ευεργετικά στοιχεία που μας προσφέρουν απορροφώνται από τα μαλλιά και το δέρμα, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα.

 • Ποια η διαφορά μεταξύ των βιολογικών και των φυτικών σαμπουάν;

  Η διαφορά μεταξύ φυτικών και βιολογικών σαμπουάν, είναι πως ενώ και τα δύο περιέχουν φυτικά εκχυλίσματα, στα βιολογικά σαμπουάν χρησιμοποιούνται συστατικά από φυτά βιολογικής καλλιέργειας, στα οποία δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα ή άλλα χημικά. Με αυτόν τον τρόπο το τελικό προϊόν είναι πιο αγνό.

 • Είναι αλήθεια πως τα σαμπουάν ευθύνονται εν μέρη για την τριχόπτωση;

  Πολύς λόγος γίνεται, γύρω από το θέμα της τριχόπτωσης και ακούγονται πολλές απόψεις σχετικά με τις αιτίες που την προκαλούν. Ανάμεσα στις διάφορες εικασίες, υπάρχει και αυτή που υποστηρίζει πως τα σαμπουάν ευθύνονται ή συμβάλλουν στην πτώση των μαλλιών. Είναι όμως αυτή μία ρεαλιστική απάντηση; Σίγουρα όχι.

  Στις μέρες μας, εκτός από τα πολύ φθηνά, κατώτερης ποιότητας και χημικά σαμπουάν που ενδέχεται να συμβάλλουν στο πρόβλημα, κάτι το οποίο δεν έχει αποδειχτεί απόλυτα, τα περισσότερα σαμπουάν διαθέτουν ισορροπημένο p.h. και ελεγμένες και πιστοποιημένες πρώτες ύλες. Δεν είναι λοιπόν πιθανό να προκαλούν τριχόπτωση.

  Σίγουρα είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε φυτικά σαμπουάν, αφού τα φυσικά συστατικά τους είναι συμβατά με τον οργανισμό μας και αφομοιώνονται αμέσως, προσφέροντας ενυδάτωση και πολύτιμα στοιχεία όπως μέταλλα, βιταμίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία. Έτσι συμβάλλουν στην καλή υγεία των μαλλιών, προστατεύοντας το δέρμα και την τρίχα και σίγουρα δεν είναι παράγοντας τριχόπτωσης.

 • Το συχνό λούσιμο μειώνει την λιπαρότητα;

  Το συχνό λούσιμο σίγουρα δεν μειώνει τη λιπαρότητα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να επιλέξουμε ένα σαμπουάν κατά της λιπαρότητας, που να περιέχει συστατικά όπως πορτοκάλι ή τσουκνίδα. Τα συστατικά αυτά, χάρη στις στυπτικές τους ιδιότητες, απορροφούν το παραπάνω λίπος που εκκρίνει ο οργανισμός, καθυστερώντας έτσι τον κορεσμό του. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η λιπαρότητα που προκαλεί τα λαδωμένα μαλλιά.

 • Τα ξηρά μαλλιά πρέπει να λούζονται συχνά;

  Τα ξηρά μαλλιά και η επιδερμίδα είναι αφυδατωμένα, καλό είναι λοιπόν να αποφεύγουμε το συχνό λούσιμο, που μπορεί να επιδεινώσει αυτή την κατάσταση. Επιπλέον πρέπει να φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε σαμπουάν που περιέχουν φυτικά εκχυλίσματα με ενυδατική δράση, όπως το ελαιόλαδο. Έτσι προσφέρουμε στα ξηρά μαλλιά υγρασία, ισορροπία, υγεία και λάμψη.

 • Γιατί πρέπει να λούζομαι με σαμπουάν για κανονικά μαλλιά;

  Τα σαμπουάν που έχουν δημιουργηθεί για κανονικά μαλλιά, περιέχουν στοιχεία τα οποία καθαρίζουν και περιποιούνται τα μαλλιά και την επιδερμίδα, χωρίς να διαταράσσουν την ισορροπία τους, με την περιττή ενυδάτωση ή ξηρότητα που προσφέρουν τα σαμπουάν πλούσια σε ενυδατικά ή στυπτικά συστατικά που είναι κατάλληλα για άλλους τύπους μαλλιών.

 • Είναι γεγονός πως η τσουκνίδα, το αφέψημα της ή τα σαμπουάν που περιέχουν τσουκνίδα, συντελούν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης;

  Είναι αλήθεια πως η τσουκνίδα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά. Αναζωογονεί την τρίχα, βελτιώνει την υφή της, βοηθά τα μαλλιά σας να μακραίνουν γρηγορότερα και τους δίνει δύναμη και όγκο.

  Επιπλέον δρα κατά της λιπαρότητας και της τριχόπτωσης, ενώ διασπά τα υπολείμματα σαπουνιού αφήνοντας την τρίχα και την επιδερμίδα μας καθαρή και ανάλαφρη.

 • Τι προϋποθέτει ένα σωστό λούσιμο;

  Για να επιτύχουμε το σωστό λούσιμο, χρειάζεται πρωτίστως η σωστή διάγνωση της κατάστασης των μαλλιών (λιπαρά, ξηρά, ταλαιπωρημένα από χημικά προϊόντα, ήλιο, θάλασσα κλπ.). Αφού γνωρίζουμε την κατάσταση των μαλλιών, επιλέγουμε το κατάλληλο σαμπουάν και φροντίζουμε πάντα να ξεβγάζουμε πολύ καλά. Τέλος χρησιμοποιούμε τις κατάλληλες θεραπευτικές/μαλακτικές κρέμες ή λοσιόν.

 • Ποια είναι η σωστή ποσότητα σαμπουάν που πρέπει να χρησιμοποιώ σε κάθε λούσιμο;

  Η ποσότητα του σαμπουάν που χρησιμοποιούμε σε κάθε λούσιμο, είναι ανάλογη με το μήκος των μαλλιών. Μία ποσότητα στο μέγεθος ενός μέτριου καρυδιού (5 έως 6 γραμμάρια), για μαλλιά με μέτριο μήκος (περίπου 15 με 20 πόντους), είναι συνήθως αρκετή.

Κούρεμα

 • Ποια είναι τα είδη κουρέματος;

  Στο κούρεμα χρησιμοποιούμε δύο βασικές τεχνικές, οι οποίες είναι:

  α) η τεχνική του καρέ

  β) η τεχνική του ντεγκραντέ

 • Πρέπει να κουρευόμαστε κάθε μήνα;

  Ο βασικός λόγος που πρέπει να κουρευόμαστε κάθε μήνα, είναι ώστε να μην χάνετε η γραμμή της κουπ. Επίσης βοηθάει ώστε να καθαρίζουν τα μαλλιά από την ψαλίδα εάν έχουμε.

 • Είναι αλήθεια πως το ξύρισμα των μαλλιών κατά την παιδική ηλικία, αλλά και στους ενήλικες, βοηθάει τα μαλλιά να δυναμώσουν και εμποδίζει τη τριχόπτωση;

  Αυτή η τόσο διαδεδομένη πεποίθηση είναι αναληθής και βασίζεται περισσότερο σε δεισιδαιμονίες, παρά σε πραγματικά στοιχεία. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που ξυρίζουν τα μαλλιά τους, χωρίς όμως να δουν κάποιο ευεργετικό αποτέλεσμα.

  Οι κύριες αιτίες της τριχόπτωσης είναι συνήθως η κληρονομικότητα, η ηλικία, διάφοροι εξωγενείς παράγοντες, η κακή διατροφή ή κάποια ασθένεια.

 • Τα μαλλιά πρέπει να κουρεύονται συχνά;

  Τα μαλλιά πρέπει να κουρεύονται κάθε ένα ή το πολύ δύο μήνες. Με αυτό τον τρόπο διατηρείται η γραμμή του κουρέματος και τα μαλλιά καθαρίζονται από την ψαλίδα, ώστε να παραμένουν υγιή, λαμπερά και ευκολοχτένιστα.

 • Είναι αλήθεια πως το κούρεμα δυναμώνει τα μαλλιά;

  Ιδιαίτερα στα ταλαιπωρημένα μαλλιά, ένα καλό κούρεμα βοηθάει ώστε να απομακρυνθούν οι κατεστραμμένες άκρες που τα κάνουν τα να φαίνονται άτονα και θαμπά.

 • Σε τι διαφέρει ένα καλό από ένα κακό κούρεμα;

  Ένα καλό κούρεμα, διατηρεί τη γραμμή του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάνοντας το χτένισμα και το φορμάρισμα των μαλλιών πιο εύκολο. Επιπλέον τονίζει σωστά τα χαρακτηριστικά και κολακεύει το πρόσωπο.

 • Πότε εφαρμόζουμε την τεχνική του καρρέ;

  Την τεχνική του καρρέ την εφαρμόζουμε όταν θέλουμε να κόψουμε τα μαλλιά στο ίδιο μάκρος.
 • Πότε εφαρμόζουμε την τεχνική του ντεγκραντέ;

  Την τεχνική του ντεγκραντέ, τη χρησιμοποιούμαι όταν θέλουμε να κόψουμε τα μαλλιά σε κλιμακωτό μάκρος.

 • Τι είναι κούρεμα;

  Κούρεμα είναι η εργασία που κάνουνε ώστε να αφαιρέσουμε το μάκρος από τα μαλλιά, ανάλογα με το σχέδιο που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

 • Τι σημαίνει φιλάρισμα (αραίωμα);

  Φιλάρισμα είναι η αφαίρεση μέρους του όγκου από τα μαλλιά.

 • Τι πρέπει να προσέξει ένας κομμωτής-κομμώτρια ώστε να γίνει ένα κούρεμα σωστό;

  Για να γίνει ένα σωστό κούρεμα, πρέπει να προηγηθεί η μελέτη των ανατομικών στοιχείων του κεφαλιού, καθώς και των χαρακτηριστικών του προσώπου. Επιπλέον πρέπει να εκτιμηθεί η ποιότητα και η ποσότητα των μαλλιών, καθώς και η κατάσταση της τρίχας.

Περιποίηση

 • Πρέπει να χρησιμοποιώ μαλακτική κρέμα στα μαλλιά μου;

  Η μαλακτική κρέμα πρέπει πάντα να μπαίνει σε ξηρά ,βαμμένα και μακριά μαλλιά για να μην σπάνε αλλά και να προστατεύονται από την αφυδάτωση και ξηρότητα.
 • Κάθε πότε βάζω μάσκα στα μαλλιά μου;

  Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και κατά προτίμηση φυτική, ώστε να είναι συμβατή με τα μαλλιά για να απορροφούν απόλυτα όλα τα συστατικά που έχουν ανάγκη.
 • Ποια είναι η καταλληλότερη μάσκα ή θεραπεία μαλλιών για αναδόμηση ή ενυδάτωση;

  Μια μάσκα για να είναι κατάλληλη πρέπει να έχει πολλά φυσικά φυτικά εκχυλίσματα για βαθιά ενυδάτωση και πολλές πρωτεΐνες με κερατίνη για ουσιαστική αναδόμηση.
 • Ποια η διαφορά ανάμεσα σε μια φθηνή η ακριβή μάσκα μαλλιών;

  Η διαφορά ανάμεσα σε μια φθηνή από ακριβή μάσκα μαλλιών είναι από τίποτα εώς τεράστια. Μια φθηνή μάσκα συνήθως έχει γαλακτωματοποιητές που την κάνουν κρέμα, συντηρητικά και σιλικόνες για αίσθηση γυαλάδας και ξεπλέγματος. Όλα αυτά όμως πέραν της αίσθησης δεν προσφέρουν τίποτα στα μαλλιά. Μια ακριβή μάσκα, εκτός από τους γαλακτωματοποιητές που δημιουργούν την κρέμα και τα συντηρητικά για να προστατεύετε από τις αλιώσεις και τα βακτήρια, περιέχουν φυτικά εκχυλίσματα ,αντηλιακά φίλτρα,τα οποία προσφέρουν φυσική ενυδάτωσης και προστασίας από τις περιβαλοντολογικές εξωτερικές επιθέσεις.Τα εκχυλίσματα όμως και τα αντηλιακά είναι αυτά που ανεβάζουν και το κόστος και διαφοροποιούν τις τιμές. Υπάρχει όμως και ένα μικρό ποσοστό προϊόντων το οποίο είναι ακριβό όχι τόσο για την ποιότητα του αλλά για την διαφήμιση του και την αναγνωρισιμότητα του.
 • Με πιο τρόπο μπορώ να περιποιηθώ τα μαλλιά μου;

  Ένα καλό σαμπουάν ,μια καλή μαλακτική ακόμα και για καθημερινή χρήση σε συνδυασμό με μια σωστή μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετά για να φροντίσετε σωστά τα μαλλιά σας.Σας τονίζουμε όμως πως τα εκχυλίσματα πρέπει να είναι φυσικά και φυτικά, ώστε να είναι συμβατά και αποδεκτά από το δέρμα και τα μαλλιά.
 • Τι πρέπει να κάνω για να ελαχιστοποιήσω την ψαλίδα μου ή να την αποτρέψω να δημιουργηθεί ξανά;

  Ο καλύτερος τρόπος είναι ένα ενυδατικό σαμπουάν, μια καλή μάσκα ενυδατική και ένα ενυδατικό γαλάκτωμα που δεν ξεβγάζεται ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ψαλίδα ή αποτραπεί τελείως .
 • Ένα σαμπουάν βοηθά στην περιποίηση των μαλλιών μου;

  Ένα σαμπουάν που έχει ισορροπημένο p.h, έχει φυτικά εκχυλίσματα, ώστε να είναι αποδεκτό από τον οργανισμό μας. Τότε σίγουρα περιποιούμαστε τα μαλλιά μας με τον πιο ισορροπημένο τρόπο που θα μπορούσαμε.
 • Σε τι διαφέρει μια μάσκα αν αγοραστεί από κομμωτήριο η το εμπόριο ή ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων;

  Μια μάσκα κομμωτηρίου είναι σίγουρα πιο εμπλουτισμένη σε ποσότητα αλλά και ποιότητα υλικών σε σύγκριση με του εμπορίου, ενώ μια βιολογική εκτός τον εμπλουτισμό,την ποιότητα και την ποσότητα υλικών, είναι και πιο συμβατή και αποδεκτή με τη φύση μας.
 • Τι είναι αυτό το οποίο δημιουργεί κνησμό στο τριχωτό της κεφαλής και πως μπορώ να τον αποτρέψω;

  Ένας παράγοντας που δημιουργεί τον κνησμό είναι οι τοξίνες που εκκρίνονται από το σώμα λόγο της μεγάλης κατανάλωσης οξεογόνων τροφών.Για να θεραπεύσουμε η να μειώσουμε τον κνησμό πρέπει να αυξήσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά ώστε να έχουμε μεγαλύτερα αλκαλικά αποθέματα τα οποία εξουδετερώνουν τα οξέα.Άλλος ένας παράγοντας είναι ο μύκητας Malassezia, ο οποίος σε συνδυασμό με την λιπαρότητα και τα οξέα που εκκρίνονται δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του και τη δημιουργία κνησμού. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σαμπουάν πιτυρίδας η ξηροδερμίας τα οποία έχουν δραστικές ουσίες που αποτρέπουν τον μύκητα και κάνουν απολέπιση των νεκρών κυττάρων καθαρίζοντας την επιδερμίδα.
 • Οι μάσκες και οι μαλακτικές υπάρχει περίπτωση να τα βαραίνουν;

  Εάν οι μάσκες και οι μαλακτικές χρησιμοποιούν πολλές σιλικόνες και πρώτες ύλες οι οποίες είναι ελαιοδιαλυτές τότε υπάρχει περίπτωση να βαραίνουν τα μαλλιά σας,όπως και αν είναι πολύ λεπτά.Αν όμως χρησιμοποιούνται φυτικά συστατικά υδρολυμένα που έχουν διασπαστεί σε πολλά μικρά μόρια τα οποία είναι ευεργετικά, αποδεκτά και συμβατά με τη φύση των μαλλιών σας είναι δύσκολο αυτά να βαραίνουν.

Ανταύγειες

 • Οι ανταύγειες καταστρέφουν τα μαλλιά;

  Στις ανταύγειες το μόνο που καταστρέφεται είναι το στέλεχος και όχι ο βολβός ή θύλακας όπου γεννάται η τρίχα διότι δεν έχει επαφή το προϊόν με το δέρμα. Η καταστροφή εάν έχει μεγάλο μέγεθος ή μικρό έχει να κάνει με την κακή χρήση και το άνοιγμα των μαλλιών, εάν το άνοιγμα φτάνει στο λευκό σχεδόν είναι σίγουρο πως έχουμε εκτεταμένη, μεγάλη απώλεια και φθορά στην κερατίνη του στελέχους.
 • Οι ανταύγειες δημιουργούν τριχόπτωση;

  Οι ανταύγειες δεν δημιουργούν τριχόπτωση διότι δεν έρχονται σε επαφή με το δέρμα.
 • Τις ανταύγειες πρέπει να τις φοβάμαι σαν εργασία;

  Το μόνο που πρέπει να φοβάστε είναι η κακή χρήση η οποία μπορεί να καταστρέψει όλη την κερατίνη από λάθος εκτίμηση και να καεί το μαλλί, αυτό όμως δεν σημαίνει όλεθρος, γιατί τα μαλλιά ξαναβγαίνουν από τη ρίζα διότι το προϊόν δεν έρχεται σε επαφή με το δέρμα.
 • Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στις ανταύγειες είναι επικίνδυνα;

  Σαφώς αν δεν εκτιμηθούν σωστά τα προϊόντα ανοίγματος, μπορεί να αποβούν μοιραία σε απώλεια μαλλιών.
 • Υπάρχει τρόπος να γίνουν ανταύγειες με υλικά λιγότερο βλαπτικά για την τρίχα ;

  Ο μόνος τρόπος είναι να ενισχύσουμε με φυτικά εκχυλίσματα το προϊόν, ώστε να είναι πιο φιλικό κατά την διάρκεια της επίδρασης του στα μαλλιά και να τα αφυδατώσει λιγότερο .
 • Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνουμε ανταύγειες ;

  H κουκούλα , το βαμβάκι, οι μεμβράνες και το αλουμινόχαρτο το οποίο συνηθίζετε περισσότερο διότι κάνει πιο καλό άνοιγμα.
 • Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στις ανταύγειες;

  Το αλουμινόχαρτο σε συνδυασμό με το κλιμαζόν.
 • Τι είναι προτιμότερο να κάνω ανταύγειες ή βαφή;

  Η ανταύγειες σίγουρα είναι λιγότερο βλαπτικές, διότι δεν έρχονται σε επαφή με το δέρμα και την ρίζα της τρίχας.
 • Μέσα σε πόσο διάστημα πρέπει να κάνω ανταύγειες;

  Οι ανταύγειες πρέπει να γίνονται περίπου κάθε 3 - 4 μήνες ώστε να δένουν με τις προηγούμενες και να μην κάνουνε διαφορές λόγο αρκετού μάκρους από την ρίζα.
 • Το ρανσάζ είναι υποχρεωτικό μετά τις ανταύγειες;

  Το ρανσάζ είναι προαιρετικό και το κάνουμε αν θέλουμε να δώσουμε κάποια απόχρωση στις ανταύγειες π.χ μπεζ, κίτρινες, σαντρέ, χάλκινες ή πάγου.
 • Κατά την διάρκεια της κυοφορίας επιτρέπονται οι ανταύγειες;

  Οι ανταύγειες δεν δημιουργούν πρόβλημα κατά την κυοφορία διότι δεν έρχονται σε επαφή με το δέρμα.
 • Το ρανσάζ ξεθωριάζει με το λούσιμο;

  Οι περισσότερες αποχρώσεις συνήθως ξεθωριάζουν με τα λουσίματα και για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα καλό είναι να φρεσκάρετε μετά από 20-30 μέρες.
 • Πρέπει να κάνουμε πάντα στις ανταύγειες ρανσάζ ;

  Το ρανσάζ συνήθως το κάνουμε για να δώσουμε απόχρωση στις ανταύγειες, όμως αν οι ανταύγειες έχουν γίνει σε φυσική τρίχα τότε μας αλλοιώνει το χρώμα στα μαλλιά τα οποία δεν έχουν ανταύγειες, οπότε είναι προτιμότερο να μην κάνουμε.Όταν όμως έχουμε βαμμένα μαλλιά τότε δεν έχουμε καμία αλλοίωση ώστε να μας δημιουργεί πρόβλημα.
 • Τι χρώμα ανταύγειας ταιριάζει στα καστανά μαλλιά;

  Στα σκούρα μαλλιά συνήθως ταιριάζουν οι κόκκινες,οι χάλκινες και σε κάποιες περιπτώσεις οι μελί.

Ανακάλυψε το styling που θέλεις

Τι τύπο μαλλιών έχω;

Κομμωτήρια

Ο Αλέξανδρος Βολονάκης

απαντά στις ερωτήσεις σας