Τα κατσαρά μαλλιά ταλαιπωρούνται από το συχνό ίσιωμα;

30 Σεπτεμβρίου 2015 // Για τη γυναίκα

Αν και τα τελευταία χρόνια τα σγουρά μαλλιά έχουν επιστρέψει στη μόδα, υπάρχουν γυναίκες που τα προτιμούν ίσια. Υπήρξε μια εποχή που οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν το σίδερο για τα ρούχα για να ισιώνουν τα μαλλιά τους και όπως μπορείτε να φανταστείτε, το αποτέλεσμα ήταν καμμένα, κατεστραμμένα μαλλιά. Παρόλο που σήμερα, έχουμε εργαλεία, τεχνικές και προϊόντα ισιώματος, πολύ πιο “φιλικά” στη χρήση, το ερώτημα παραμένει. Το συχνό ίσιωμα ταλαιπωρεί τα κατσαρά μαλλιά;

Η απάντηση είναι ναι. Η καθημερινή χρήση του ψαλιδιού ισιώματος ή του σεσουάρ (ειδικά αν χρησιμοποιείται στην υψηλότερη σκάλα θερμοκρασίας), ταλαιπωρεί την τρίχα, συντελεί στην αφυδάτωση της, αλλά και στη δημιουργία ψαλίδας. Το αποτέλεσμα είναι μαλλιά θαμπά και άγρια στην υφή.

Όσες από εμάς δεν είναι πρόθυμες να αποχωριστούν τα αγαπημένα τους ίσια μαλλιά, πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην φροντίδα των μαλλιών τους, έτσι ώστε να περιορίσουν τη φθορά της τρίχας στο ελάχιστο. Η επιλογή ενός σαμπουάν, με φυτικά συστατικά ενυδάτωσης και αναδόμησης της τρίχας, καθώς και η συχνή χρήση κρέμας μαλλιών και μάσκας επανόρθωσης, συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών.

Καλό είναι επίσης να μην αμελείτε την επίσκεψη στον κομμωτή σας, ο οποίος εκτός από την επαγγελματική φροντίδα που θα προσφέρει στα μαλλιά σας, μπορεί να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές για το πως να τα ισιώνετε σωστά, αλλά και για τα προϊόντα περιποίησης ή θεραπείας που χρειάζεστε.

επίλεξε το στυλ
που σου ταιριάζει...

...και επίλεξε
το κομμωτήριο σου

Alexander Hair

Είμαστε κι' εδώ:
back to top