Ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν τριχόπτωση

25 Μαΐου 2015 // Για τη γυναίκα

Ανέκαθεν η τριχόπτωση αποτελούσε ένα από τα πιο διαδεδομένα προβλήματα σε σχέση με τα μαλλιά, το οποίο υπήρξε και συνεχίζει να αποτελεί θέμα έρευνας στον χώρο της επιστήμης. Καθημερινά συναντάμε ανθρώπους τόσο στο οικογενειακό όσο και στο κοινωνικό μας περιβάλλον που αντιμετωπίζουν προβλήματα τριχόπτωσης. Ποιες είναι όμως οι αιτίες της τριχόπτωσης;

Μία από τις πιο βασικές αιτίες για τους άνδρες είναι οι υψηλές τιμές της τεστοστερόνης, μίας ορμόνης που ανήκει στην ομάδα των ανδρογόνων. Στις γυναίκες η τεστοστερόνη υπάρχει σε πολύ μικρότερο ποσοστό ώστε να μη δημιουργεί πρόβλημα, υπάρχουν όμως άλλες ορμόνες που εκκρίνονται στο γυναικείο οργανισμό κατά την περίοδο της κύησης, τον τοκετό αλλά και την εμμηνόπαυση που προκαλούν τριχόπτωση.

Σε πολλές περιπτώσεις οι αιτίες για την απώλεια των μαλλιών είναι επίσης το άγχος, η κακή διατροφή, η χρήση ορισμένων φαρμακευτικών ουσιών αλλά και η κακή χρήση των βαφών για τα μαλλιά και του ντεκαπάζ, του σεσουάρ ή της περμανάντ. Τέλος, σημαντικό ρόλο στο πρόβλημα της τριχόπτωσης παίζει και η κακή διατροφή.

επίλεξε το στυλ
που σου ταιριάζει...

...και επίλεξε
το κομμωτήριο σου

Alexander Hair

Είμαστε κι' εδώ:
back to top