Κορεσμένα λίπη και τριχόπτωση

13 Οκτωβρίου 2015 // Διατροφικές αξίες

Όπως γνωρίζουμε, η αυξημένη κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών είναι βλαβερή για τον οργανισμό μας, αφού συνδέεται με καρδιαγγειακά νοσήματα, αύξηση της χοληστερίνης κ.α. Εξίσου βλαβερή είναι όμως και για τα μαλλιά μας.

Τα κορεσμένα λιπαρά δημιουργούν προβλήματα, ιδιαίτερα στα λιπαρά μαλλιά, καθώς διεγείρουν τους σμηγματογόνους αδένες με αποτέλεσμα να εκκρίνεται περισσότερο σμήγμα, που πνίγει τη ρίζα της τρίχας. Αυτό μακροχρόνια γίνεται ένας επιπλέον παράγοντας τριχόπτωσης.

Επιπλέον, τα κορεσμένα λίπη περιέχουν πολλές τοξίνες, οι οποίες αποβάλλονται μέσω του σμήγματος και του ιδρώτα, προκαλώντας κνησμό.

Οι κύριες πηγές στις οποίες βρίσκονται τα κορεσμένα λίπη είναι το κρέας, το αυγό, το βούτυρο και τα τηγανητά.

επίλεξε το στυλ
που σου ταιριάζει...

...και επίλεξε
το κομμωτήριο σου

Alexander Hair

Είμαστε κι' εδώ:
back to top