Είδη αποτρίχωσης

11 Ιουνίου 2015 // Για τη γυναίκα


Η θερμοκρασία ανεβαίνει όλο και περισσότερο, τα ρούχα γίνονται όλο και πιο ελαφριά και αν δεν το έχουμε κάνει ήδη, αργά ή γρήγορα θα αρχίσουμε τις εξορμήσεις στις παραλίες. Όπως κάθε καλοκαίρι, το θέμα της αποτρίχωσης έρχεται στο προσκήνιο και εμείς πρέπει να επιλέξουμε ποια μέθοδο θα χρησιμοποιήσουμε. Ας δούμε λοιπόν τις μεθόδους αποτρίχωσης, τα υπέρ και τα κατά τους!

Ίσως η πιο ανώδυνη και εύκολη μέθοδος είναι το ξυράφι. Ειδικά αν δεν έχετε έντονη τριχοφυΐα, το ξύρισμα είναι μία γρήγορη και βολική μέθοδος. Το μειονέκτημα είναι πως το αποτέλεσμα διαρκεί πολύ λίγο και σε περιπτώσεις έντονης τριχοφυΐας χρειάζεται καθημερινή επανάληψη.

Οι κρέμες αποτρίχωσης είναι μία πολύ εύκολη και ανώδυνη λύση, όμως το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο έντονη τριχοφυΐα έχετε. Καλό είναι αν χρησιμοποιείτε μια κρέμα αποτρίχωσης για πρώτη φορά, να τη δοκιμάσετε πρώτα σε μία μικρή περιοχή και να προσέξετε για μία ή δύο μέρες για την εμφάνιση ερεθισμού στο δέρμα.

Το κερί είναι άλλη μία από τις πιο γνωστές μεθόδους αποτρίχωσης. Στα υπέρ είναι πως το αποτέλεσμα διαρκεί από τρεις έως έξι εβδομάδες, μετά τη χρήση αφήνει το δέρμα απαλό και οι τρίχες όταν ξαναφυτρώνουν δεν είναι τόσο σκληρές. Από τα κυριότερα μειονεκτήματα είναι πως το κερί πονάει αρκετά, εκτός και αν το χρησιμοποιείτε για πολύ καιρό. Επίσης συχνά παρατηρείτε ερεθισμός και κοκκινίλες στο δέρμα. Μην ξεχνάτε πως για να έχει αποτέλεσμα αυτή η μέθοδος οι τρίχες πρέπει να έχουν μήκος δύο με πέντε χιλιοστά. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ξανά κερί, είναι καλύτερα να επισκεφθείτε έναν ειδικό, τουλάχιστον για την πρώτη φορά.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξυράφι, αλλά ούτε και να περιμένετε να μακρύνουν οι τρίχες, μία πολύ καλή λύση είναι οι αποτριχωτικές μηχανές. Αφαιρούν ακόμα και τις κοντές τρίχες από τη ρίζα και το αποτέλεσμα έχει μεγάλη διάρκεια, έως και 4 εβδομάδες. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι πως με τον καιρό μειώνεται η τριχοφυΐα αλλά και ο πόνος. Στα μειονεκτήματα τώρα, ειδικά στην αρχή παρατηρείτε ερεθισμός στο δέρμα αν και είναι παροδικός.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους είναι το λέιζερ αφού μειώνει σταδιακά την τριχοφυΐα. Θεωρητικά έχει μόνιμα αποτελέσματα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να γίνει συντήρηση κάθε 12 μήνες. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι πως το λέιζερ είναι η πιο ακριβή μέθοδος αποτρίχωσης, οπότε θα πρέπει να είστε αποφασισμένη να ξοδέψετε αρκετά χρήματα.

Επιλέξτε λοιπόν την μέθοδο αποτρίχωσης που σας ταιριάζει ανάλογα με το είδος τριχοφυΐας, τον χρόνο που έχετε στη διάθεση σας, την αντοχή σας στον πόνο και φυσικά το πορτοφόλι σας!

επίλεξε το στυλ
που σου ταιριάζει...

...και επίλεξε
το κομμωτήριο σου

Alexander Hair

Είμαστε κι' εδώ:
back to top