Διαφορές μεταξύ μόνιμης βαφής και χρωμογαλακτώματος

04 Ιουνίου 2015 // Υγιή και λαμπερά μαλλιά

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στη μόνιμη βαφή και το χρωμογαλάκτωμα, πότε χρησιμοποιούμε το κάθε ένα και γιατί. Ας δούμε τι προσφέρει το κάθε προϊόν και πως να επιλέξουμε αυτό που ικανοποιεί τις ανάγκες μας.

Οι μόνιμες βαφές που ονομάζονται και οξειδωτικές περιέχουν στη σύνθεση τους αμμωνία και χρωστικές ουσίες που εισχωρούν στο εσωτερικό της τρίχας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το χρώμα να διαρκεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και η κάλυψη των λευκών να είναι τέλεια. Οι μόνιμες βαφές έχουν την δυνατότητα να ανοίξουν το φυσικό χρώμα μέχρι και 2,5 τόνους, (οι ξανθιστικές βαφές ανοίγουν μέχρι και 4 τόνους), ενώ μπορούμε να ανοίξουμε και το τεχνητό χρώμα με χρήση ντεκαπάζ.

Τα χρωμογαλακτώματα δεν περιέχουν οξυζενέ ή αμμωνία, ενώ οι χρωστικές ουσίες που περιέχουν εισχωρούν μόνο στα εξωτερικά στρώματα της τρίχας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ηπιότερα για τα μαλλιά, όμως το χρώμα διαρκεί για έξι με οκτώ λουσίματα και σιγά σιγά ξεθωριάζει. Άλλο ένα σημείο που πρέπει να τονίσουμε, είναι πως τα χρωμογαλακτώματα έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν και να σκουρύνουν το χρώμα των μαλλιών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν το να ανοίξουν.

επίλεξε το στυλ
που σου ταιριάζει...

...και επίλεξε
το κομμωτήριο σου

Alexander Hair

Είμαστε κι' εδώ:
back to top